File din carti.


Toate fericirile se sprijina pe iluzii. Adevarul nu face altceva decat sa sfasie valul cu care se acopera ochii ce nu vor sa vada realitatea. Daca prin absurd cineva ar inventa ghicirea gandurilor dupa vointa, oamenii deveniti goi pe dinauntru n-ar mai putea sa traiasca, s-ar macelari unul pe altul , barbat pe femeie, copil pe tata, fiica pe mama, s-ar declansa un carnagiu universal.(Scrisoare de dragoste, Mihalil Drumes).
Dragoste nu o poti cumpara cu toate bogatiile pamantului, dar o poti avea cu un simplu surs. (Scrisoare de dragoste, Mihail Drumes).
Cand viata iti ofera un vis, ce iti intrece de departe orice asteptari, nu e de bun gust sa plangi cend totul s-a sfarsit.(Amurg, Stephenie Meyer).
Copilarianu se masoara de la nastere pana la o anumita varsta cand lucrurile copilaresti dunt date uitarii. Copilaria este taramul in care nimeni nu moare.(Edna St. Vincent Millay).
Daca stii sa vrei e imposibil sa nu gasesti ceea ce cauti.( Scrisoare de dragoste, Mihail Drumes).
Si totusi sa spunem adevarul, ratiunea si gandirea nu-si au locul in vremurile astea.(Visul unei nopti de vara, William Shakespeare)
In dragoste nu-i nimic degeaba, dragostea tine loc de orice prin ea insasi.(Scrisoare de dragoste, Mihail Drumes).
Poti sa fugi de cineva de care te temi, poti sa incerci sa lupti cu cineva pe care-l urasti. Cand iubesti persoana care te ucide, nu mai ai de ales. Cum poti sa fugi, cum poti sa lupti, cand asta i-ar face rau persoanei iubite? Daca viata ta ar fi tot ce ai putea sa-i daruiesti celui iubit, cum ai putea sa nu i-o dai?(Zori de zi , Stephenie Meyer).
O iubesc asa de mult iubirea! Simt cum se degaja din mine cum pluteste si-mi da bucuria de a trai.( Scrisoare de dragoste, Mihail Drumes).
Afectiunea personala este un lux pe careil poti avea numai dupa ce sunt eliminati toti dusmanii tai. Pana atunci toti cei pe care ii iubesti sunt ostatici, disipandu-ti curajul si corupandu-ti ratiunea.(Imperiul , Oson Scott Card).
Dragostea calcata in picioare se razbunaiar cel ce a calcat gresit pierde totul.(Scrisoare de dragoste, Mihail Drumes).
Gelozia e sentimentul care te face ridicol si te injoseste. Gelozia este umbra iubirii.(Liviu Rebreanu) .
Teribil sentiment acesta dragostea care parjoleste pe unde trece, reusind ca o faptura insensibila sa se schimbe in asa fel incat, calcand peste orice conventie si chiar peste propria-i mandrie sa ii declare sentimentele fara a astepta sa le primeasca si de la persoana iubita.(Scrisoare de dragoste, Mihail Drumes).
Ce e amorul? E un lung prilej pentru durere, caci mii de lacrimi nu-i ajung si tot mai multe cere. ( Ce e amorul? Mihai Eminescu).
Moartea cand vine nu te intreaba daca ti-ai trait viata bine. Indiferent daca ai trait-o bine sau rau, putin sau mult, cu rost sau fara rost trebuie s-o parasesti. Si acest act ireversibil e cea mai formidabila grozavie a existentei noastre.(Scrisoare de dragoste, Mihail Drumes).


Comentarii

  1. Asta mi se pare o chestie foarte tare. Eu, cel putin, in fiecare carte pe care am citit-o am gasit cel putin un citat genial. Trebuie sa spun, totusi, ca cel mai mult imi place cel din Zori de zi:))..si nu pentru ca ar fi vorba de Amurg.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea.Parerea ta chiar conteaza!

Postări populare de pe acest blog

Capitolul 8. Neasteptat

Sunt tot ce vezi

Capitolul 9. Complicatii I