Ninsoarea!



Ninge. Ce ciudat. E primavara si totusi ninge. Acesti fulgi nu sunt reci, dar totuisi inghetati, nu sunt multi dar suficienti. La fel ca si acei fulgi din iarna si acestia danseaza in aer. Si acestia albesc pamantul. Si acestia ma incanta.

Aceasta ninsoare nu este rece dar totusi ma infioara. Poate pentru ca vesteste o schimbare. Nu se poate nu mi-e frica de schimbare. Cu siguranta vesteste pierderea fulgilor din casa lor.

De ce ai vi dupa mine pe aceasta ninsoare?  Nu ai plecat?  Ai spus ca pleci.  Ce mai vrei de la mine?

-Nu poti fugi la nesfarsit.

-Cine a zis ca fug?

-Asculta-ma macar o secunda.

-De ce ai venit sa imi  strici ninsoarea?

-Ce ninsoare?

-Uite.

-Bine bine ! Dar nu vrei sa ma asculti si apoi sa privesti ninsoarea cu mine?

-De ce as vrea sa privesc ninsoarea cu tine?

-Stai nu pleca.

-Eu nu plec . Tu ai plecat. Ce mai vrei acum?  Sa cersesti iertare?  Daca asta vrei poftim te iert. Te absolv de orice vina.  Acum poti te rog sa pleci?

-Asta vrei?

In unele situati chiar daca vrei sa spui nu spui da si asa a fost si acum .

-Da!

-Bine atunci plec.

Si s-a dus.  Acum stiu ce imi spunea ninsoarea.  Voia sa  ma anunte ca va veni.  Ninsoarea voia sa ma protejeze.  Eu am lasat-o.  Fara sa imi dau seama dar am lasat-o.  M-a acoperit si inca o face deci nu simt nimic.  Si de ce as face-o?  De ce as suferi pentru el?  Merita?  De ce ar merita?  M-a iubit?  Nu stiu.
Il iubesc? Poate.  Deci cu poate nu merge asa ca totul e bine insa tot simt un gol.

El a plecat eu ce vina am?  El a plecat si apoi a venit din nou pentru nimic.


Trebuia sa ii spun ca voi uita tot ce a spus?  Ca nu ma intereseaza decat momentul de fata si sa ii spun ca inca il mai iubesc?  De ce? Stiu cum gandeste el

.Si asta era ceea ce gandea el acum:Va veni sa cerseasca mila mea.  Ma va implora sa o accept din nou. Sigur va veni in curand.  Dar de ce nu a vrut sa ma asculte?   Voiam sa ii spun ca  de fept nu am parasit-o ca era doar un test.  Doar sa vad cum ar actiona daca eu i-as da papucii Ai picat testul .  Cand va veni ii voi spune ca nu imi pasa ca nu vreau sa o mai vad si sa ma lase in pace.


De ce nu imi revin inca?  De ce mai simt acel gol dureros in mine?  Mi-a spus ca ma iubeste.  Unde e ninsoarea?  Unde?  O vreau. Vreau sa ma protejeze iar. Sa ma iubeasca si sa ma tina minete. Sa ma acopere cu  fulgii ei catifelati si  sa ma protejeze inca o data.

Ninsoarea nu a mai venit.  Si eu am adormit  plangand, visand asteptand, Ninsoarea.

Comentarii

  1. hey, ''Ninsoarea''? mda.. tema e bine prezentata, mi-a atras atentia la granita dintre caldurosul rocoros ''Primavara'' care se imbie cu ''Iarna'' cea rece;)). Da, petalele care fulguiesc din nou aduca caldura unei noi vieti, unui nou sens, da.. Sens, Sa vina din nou Vara, cu petale albe si cer senin... felicitari pt postare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Allex. Ma bucur ca ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea.Parerea ta chiar conteaza!

Postări populare de pe acest blog

Capitolul 8. Neasteptat

Sunt tot ce vezi

Insomnie de vara