Insomnie de vara

Noaptea se revarsa din nou peste intreaga lume si aduce o data cu ea nelinistea mea. Inca o noapte in care nu pot sa adorm. Inca o incercare disperata de gasi linistea mea pe care am pierdut-o nu stiu cum. De data asta am un plan: trebuia sa ma obosesc atat de tare incat organismul meu pur si simplu sa cedeze. In seara asta aveam de gand sa merg la alergat si sa fac tot posibilul sa ma intorc cat mai obosita acasa.

 Si alerg si alerg si alerg. Incerc sa nu ma gandesc la nimic, nici la ziua de ieri si nici la ziua de maine si totusi simteam golul din mine in toata puterea lui. Alergam mai tare si mai tare, sa scap de toate, sa fug de toate, sa uit de toate, dar traseul meu se incheie si acum alerg din nou spre probleme, amintiri, neliniste si insomnii.  Ajung acasa, ca de obicei mai rosie la fata ca rosia, daca cineva m-ar vedea acum s-ar speria si ar chema ambulanta, dar eu eram bine, m-am obisnuit deja cu fata asta, fac un dus, beau multa multa apa, imi pornesc radioul pe magic fm, ca de obicei si ma pun in pat. 

Amintiri, neliniste, incerc sa nu ma gandesc la ele. Incerc sa ma gandesc la altceva dar la ce? Hmmm... Oare ce voi face maine?  Muzica pune stapanire pe mine si ma las purtata de melodiile de vara. Romante, povesti puse in cateva strofe, cata durere in 2 versuri, cata speranta intr-un refren, cata fericire intr-un singur cantec?! E amuzant cum omaneii incep sa inteleaga cantecele doar dupa ce se indragostesc sau dupa ce sufera.  De exemplu nu am reusit sa inteleg niciodata refrenul: "Azi las armele jos, nu mai doare", dar totul are sens acum. 

Ma iau cu filosofia si tot nu pot sa adorm. E ora 2 dimineata, muzica s-a oprit. Parca imi e sete, poate daca beau apa voi reusi  sa adorm. Am baut cam un litru de apa si ma intorc in pat.  Ma tot invart, ma rasucesc, hai sa-mi intorc perna, am auzit ca daca stai nemiscat timp de 15 min sigur adormi. Atipesc intr-un final cam 5 min, dar ma trezesc si incep din nou sa ma invart. De ce nu pot sa dorm? Parca astept sa se intample ceva. Poate astept dimineata sau poate trebuie sa petrec in fiecare noapte. Gata cu prostiile!

Inchide ochii, nimic, nimic, nimic, nimic. O campie verde, o plimbare, liniste, vise, fericire...  

Asteptare...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Capitolul 8. Neasteptat

Sunt tot ce vezi